Keyword Hurtigt mad, Italien, Mit italienske køkken, Risotto, Tomater
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
1lgrøntsagsboullion
3spskolivenolie
1løgfinhakket
400gcarnaroli ris
400gcherrytomater (dåse)
1tsksukker
2spskfermenteret tomatpassata(alternativt brug tomatpuré)
30gsmør
50gParmigiano Reggiano (revet)
Salt og peber efter behov
Basilikum efter behov
Sådan gør du
Grøntsagsboullion bringes i kog.
Start med stege et finthakket løg i 3 spsk olivenolie ved svag varme i små 10 minutter. Når løgene er gennemsigtige, tilsættes risene som ristes i 2-3 minutter under konstant omrøring.
Tilsæt derefter en slev grøntsagsbouillon og lad det dampe af.
Tilsæt nu tomaterne sammen med sukkeret og rør godt. Tilsæt to spiseskefulde fermenteret tomatpassata eller tomatpuré, hvis du har lyst. Begynd nu at tilsætte den kogende grøntsagsbouillonen med 1 dl ad gangen. Tilsæt først den næste dl bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
Når tomatrisottoen er næsten færdig, tilsættes den hakkede basilikum, salt og eventuelt peber efter din smag.
Når risene er færdige (typisk skal risene have 18-20 minutter) tages gryden af varmen og smørret røres i sammen med lidt revet Parmigiano Reggiano.
Kom låg på gryden og lad risottoen hvile i 4-5 minutter inden den serveres.