Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Rosinboller med kardemomme
Ret
Bagværk, Brød
Køkken
Dansk
Keyword
Brød, Jul, Julebag
Samlet tid
1
time
time
30
minutter
minutter
Servings
16
stykker
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
700
g
hvedemel
42
g
gær
3
dl
mælk
90
g
margarine
60
g
sukker
1
æg
½
tsk
salt
1½
tsk
kardemomme
100
g
rosiner
Sådan gør du
Mællken lunes og gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes og æltes til en ensartet og smidig dej.
Dejen hæver tildækket til dobbelt størrelse i cirka 30 minutter.
Del dejen i 16 stykker, som formes til boller og sættes på bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i cirka 20 minutter.
Bages på miderste ovnrille i cirka 15 minutter