En opskrift på en hurtig og rustik græskarrisotto.
Ret Grøntsager, Hurtigt mad, Primo, Risotto, Vegatarisk
Køkken Italiensk
Keyword Efterår, Græskarkage, Hurtig mad, Nem mad, Parmigiano Reggiano
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
500gskrællet græskar (her har jeg brugt Hokkaido)
400gcarnaroli ris
80gsmør
1løg
1,4lgrøntsagsbouillon (kogende)
Parmigiano Reggiano
Peber
Instructions
Start med at skrælle græskarret og skær det derefter i små tern. Derefter pilles løget som finhakket steges med 50 g smør indtil det er klart og skinnende. Derefter tilsættes græskarret og steger med i cirka 15 minutter. Hvis panden løber tør for våde så tilsæt eventuelt lidt grøntsagsbouillon.
Tilsæt risene og rør rundt i cirka 5 minutter. Hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen og fortsæt med jævnligt at røre rundt i risene. Efter cirka 15 minutter tages gryden af varmen og det resterende kolde smør og Parmigiano Reggiano tilsættes under kraftig omrøring. Lad derefter risottoen hvile i 5 minutter under låg i gryden inden den serveres varm. Top eventuelt risottoen med lidt friskkværnet peber og et skvæt olivenolie inden den serveres.