Keyword Agretti, Barba di Frate, Grøntsager, Kylling, Mit italienske køkken, Munkeskæg, Parmigiano Reggiano, Salat
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
500gkyllingebryst
350gMunkeskæg
150gbroccoli i buketter
200ggulerødder
20cherrytomater
40ghasselnødder (grofthakket)
2spskolivenolie
½citron (saften)
Salt og peber efter behov
Instructions
Bring en gryde med vand i kog. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter. Rens derefter Munkeskægget ved at skære de hvide, røde og brune rødder. Skyl de grønne stilke i koldt vand og kog det derefter i 4 minutter i letsaltet sammen med broccolien. Når de er kogt færdigt afdryppes de i et dørslag.
Skræl gulerødderne og riv dem groft på rivejernet. Tomaterne skylles og skæres alt efter størrelse i halve eller kvarte.
Hasselnødder hakkes groft (kan eventuelt ristes på en pande først)
Varm en stege- eller grillpande op, steg kyllingen til den er gennemstegt, vend den fra tid til anden, så den steger jævnt.
Når den er stegt færdigt, pakkes den ind i et stykke alufolie og får lov til at hvile i et par minutter inden den skæres i strimler.
Kom kyllingestykkerne op i en salatskål sammen med munkeskægget, gulerødder og broccoli, tilsæt hasselnødderne og krydr. Vend salaten sammen med 2 spiseskefulde olivenolie, citronsaften og en knivspids salt. Server gerne retten med lidt høvlet Parmigiano Reggiano over