Keyword Bageværk, Blommer, Noget til kaffen, Sveskeblommer
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 43 minutterminutter
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
130gsmør
2æg
150gspeltmel
120gsukker
2tskbagepulver
1knspsalt
40gmandler uden skal
50mlmælk
250gsveskeblommer
120gmarcipan
Sådan gør du
Skyl blommerne, halver dem og fjern sten. Hak mandlerne fint.
Rør smørret blødt med sukkeret, tilsæt æggene 1 af gangen og rør godt imellem hvert æg.
Tilsæt mel blandet med bagepulver, hakkede mandler og mælk. Bland det hele godt sammen.
Kom dejen i en smurt springform (diameter 24 cm), og fordel de halverede blommer med skærefladen opad, sørg for at hele kagen bliver dækket af blommer, så der ikke er huller.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.
Imellemtiden rives marcipanen på den grove side af rivejernet.
Efter 15 minutters bagetid, fordeles den groftrevne marcipan over toppen af kagen. Der må ikke være for store klumper af marcipan.
Bag kagen i yderligere 30 minutter. Sluk for varmen og lad kagen køle i ovnen med lågen på klem.
Kagen kan med fordel serveres lun med flødeskum eller vanilleis til.