Spaghetti carbonara med røget makrel er en variation af den klassiske carbonara med bacon. En dejlig og ikke mindst velsmagende version.
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Amerikansk, Dansk, Italiensk
Keyword Alt godt fra havet, Fisk, Italien, Makrel, Pasta, Pastaret, Spaghetti
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
500gSpaghetti
1røget makrel
1Løg
6-8æggeblommer
100gParmigiano Reggiano
Olivenolie
Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Rens makrellen for skind og ben, del fisken i mindre stykker.
Kog spaghetti al dente, der skal stadig være en lidt bid i pastaen.
I mens spaghettien koges hakkes løget, som derefter brunes i en gryde med lidt olivenolie. Når løgene begynder at blive bløde, tilsættes den røgede makrel i små stykker og steger derefter med i fem minutter.
Tag æggene og skil blommerne fra hviderne. Tag æggeblommerne og tilsæt en god håndfuld revet Parmigiano Reggiano, lidt salt og en knivspids peber. Det hele røres sammen i en skål.
Når pastaen er færdigkogt tager du et par spiseskefulde af kogevandet fra. Dræn derefter pastaen og kom den over i gryden med løg og makrel. Tilsæt lidt vand for at få pastaen til at binde sig til saucen.
Tilsæt de sammenpiskede æg og osten til gryden med spaghetti, og vend det derefter hurtigt sammen med spaghettien.
Kom friskkværnet peber på din spaghetti alla carbonara sammen med lidt Parmigiano Reggiano. Server den straks derefter.