Keyword Alt godt fra havet, Bottarga, Fisk, Fisk er sundt, Pasta
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
400gspaghetti
1fedhvidløg
3ansjoser
Olivenolie
80gbottarga
50gsmørkoldt fra køleskabet
Vandkogende
Instructions
Start med at bringe en gryde med vand i kog. Vandet skal ikke saltes.
I en anden gryde (gerne en bred gryde) varmes et skvæt olivenolie op. Tilsæt et pillet fed hvidløg og lad det stege med uden at tage farve. Hak ansjoserne fint og kom dem i gryden og lad dem smelte ved lav varme. Fjern hvidløget.
Tilsæt en slev med kogende vand, og tilsæt derefter spaghettien. Fortsæt med at koge pastaen over medium varme, og tilsæt en slev vand ad gangen, så snart den forrige er absorberet (som når du laver en risotto).
Kogetiden afhænger af den type spaghetti, som du har valgt. Det vil tage længere tid end den tid, der er angivet på pakken. Når den sidste slev vand er opsuget og pastaen er al dente, tilsættes det kolde smør fra køleskabet skåret i små stykker. Rør rundt. Riv til sidst cirka 40 g bottarga i retten og rør det hele sammen.
Server og pynt med mere revet bottarga efter egen smag.