Keyword Blåbær, Hygge, Kage, Noget til kaffen, Sommer
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 50 minutterminutter
Author Henrik Koudahl
Ingredients
250gblåbærfriske
2spsksukker
2æg
2æggeblommer
130gsukker
1tskvaniljesukker
250ghvedemel
150gbagemargarinestuetemperatur
2tskbagepulver
2dlmælk
Marengs
2æggehvider
120gsukker
1knspsaltfint
Instructions
Rør margarinen sammen med de 130 g sukker og vaniljesukkeret til det får en cremet konsistens.
Tilsæt æggeblommer og de hele æg hver for sig. Rør godt imellem hvert æg.
Tilsæt mel, bagepulver og mælk. Rør dejen godt sammen og fordel den i en smurt springform.
Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter.
Imellemtiden skylles blåbærrene, vend dem med et par spiseskefulde sukker og mos derefter bærrene let med en gaffel. Lad dem stå til senere.
Når kagen er bagt, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling. Lad stadigvæk ovnen være tændt.
Nu piskes de 2 æggehvider stive, tilsæt sukker lidt af gangen samt en knivspids fint salt. Pisk i cirka 5 minutter.
Fordel de moste blåbær over den bagte kage. Herefter fordeles marengsmassen ud over kagen med en kniv.
Kom kagen tilbage i ovnen og bag den i 15 minutter, og lad derefter kagen stå i ovnen på eftervarmen i 5 minutter. Tag kagen ud og stil den på en bagerist. Når kagen er afkølet tages den forsigtigt ud af formen.