Annonce
BagværkGastronomiMad

Blåbærkage med marengs

Opskriften på denne dejlige blåbærkage med marengs er nem at røre sammen. Blåbærkagen kan laves på kun 1 time. Her har jeg brugt friske blåbær, men har du kun frosne bær kan disse snildt bruges i stedet. Har du ikke blåbær – så brug de bær som du har. Jeg er sikker på, at kagen nok skal blive spist alligevel!

Blåbærkage med marengs

Ret Bagværk
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Blåbær, Hygge, Kage, Noget til kaffen, Sommer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 250 g blåbær friske
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 130 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 150 g bagemargarine stuetemperatur
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 120 g sukker
  • 1 knsp salt fint

Sådan gør du

  1. Rør margarinen sammen med de 130 g sukker og vaniljesukkeret til det får en cremet konsistens.

  2. Tilsæt æggeblommer og de hele æg hver for sig. Rør godt imellem hvert æg.

  3. Tilsæt mel, bagepulver og mælk. Rør dejen godt sammen og fordel den i en smurt springform.

  4. Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter.

  5. Imellemtiden skylles blåbærrene, vend dem med et par spiseskefulde sukker og mos derefter bærrene let med en gaffel. Lad dem stå til senere.

  6. Når kagen er bagt, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling. Lad stadigvæk ovnen være tændt.

  7. Nu piskes de 2 æggehvider stive, tilsæt sukker lidt af gangen samt en knivspids fint salt. Pisk i cirka 5 minutter.

  8. Fordel de moste blåbær over den bagte kage. Herefter fordeles marengsmassen ud over kagen med en kniv.

  9. Kom kagen tilbage i ovnen og bag den i 15 minutter, og lad derefter kagen stå i ovnen på eftervarmen i 5 minutter. Tag kagen ud og stil den på en bagerist. Når kagen er afkølet tages den forsigtigt ud af formen.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin