Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Brændende kærlighed
Ret
Aftensmad
Køkken
Danmark
Keyword
Aftensmad, Bacon, Karoffelmos, Vintermad
Forb. tid
20
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
40
minutter
minutter
Servings
4
personer
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
Bacon og løg
400
g
bacon
3
løg
i tynde strimler
1
dl
Svinebouillon
20
g
smør
Olivenolie
Kartoffelmos
1
kg
kartofler
500
g
knoldselleri
1
dl
mælk
100
g
Parmigiano Reggiano
150
g
smør
¼
tsk
muskatnød
Sådan gør du
Bacon og løg
Skær baconen i mindre tern og steg dem gyldne og sprøde over god varme på en tør pande. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær løgene i tynde skiver.
Når baconen er stegt sprødt tages det af panden og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Svits derefter løgene i baconfedtet indtil de er let karamelliseret. Tilsæt derefter bouillon og lad det koge lidt ind
Kom baconen tilbage på panden og tilsæt smørret. Lad det hele varme godt igennem.
Kartoffelmos
Skær de skrællede kartofler og knoldsellerien i mindre stykker, og kog dem i rigeligt vand uden salt indtil de er møre.
Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage på blusset. Damp nu kartoflerne og knoldsellerien helt tørre over lav varme.
Mos kartoflerne med et kartoffeljern eller pisk kartoflerne med et piskeris, imens du langsomt tilsætter mælken. Pisk indtil du får en glat mos.
Tilsæt derefter den revne ost og rør den godt ind i mosen inden du til sidst tilsætter smørret i små tern.
Til sidst smages med salt, peber og muskatnød.
Tilbehør
Server med syltede rødbeder.