Kom hasselnødderne på en varm, tør pande. Lad dem blive godt varme, og ryst panden kraftigt. Efterhånden vil nøddernes skal briste og falde helt eller delvist af. Ryst panden jævnligt for at undgå at nødderne brænder på. Kom derefter nødderne i et rent viskestykke, og gnub resten af skallerne af.
Forvarm ovnen til 175 grader. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med 220 g smør over et vandbad.
Pisk æg og sukker let sammen og rør derefter den smeltede chokolade- og smørblanding i æggene med en dejskraber.
Sigt mel, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt 80 g grofthakkede hasselnødder, og rør dem i dejen.
Kom dejen i en bradepande (23 x 33 cm) beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 30 -35 minutter. Den skal tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der stadigvæk hænge lidt dej fast på strikkepinden. Lad brownien afkøle i formen.
Pisk imens Nutellaen med de 60 g smør og mælken i en røremaskine, indtil du har en jævn creme. Fordel cremen på den afkølede brownie drys de resterende hasselnødder henover. Skær derefter brownien ud i 36 brownies.
Noter
Holdbarhed: Disse brownies kan holde sig friske og fugtige i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Du kan også fryse de friskbagte brownies og lade dem tø op ved stuetemperatur eller evt. varme dem kort op i ovnen.