BagværkGastronomiMad

Chokoladebrownies med hasselnødder

Lidt hurtigt bagværk til eftermiddagskaffen blev denne chokoladebrownie med hasselnødder. Den har en skøn og intens smag af chokolade. På toppen fik den en creme rørt med Nutella, smør og lidt mælk.  Er du ikke til Nutella kan du droppe den del og enten spise brownien som den er – eller måske server den med lidt vaniljeis eller frisk frugt til.

Husk at brownien skal skal tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der stadigvæk hænge lidt dej fast på strikkepinden. Det er det, som giver de dejlige og fugtige brownies, som vi alle holder så meget af.

Chokoladebrownies med hasselnødder

Ret Bagværk, Brownies
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk
Keyword Bagværk, Brownies, Chokolade, Kager, Noget til kaffen
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 36 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 120 g hasselnødder hakket
  • 280 g smør (60 g skal have stuetemperatur)
  • 120 g Callebaut Chokolade 54,5 %
  • 400 g sukker
  • 4 æg store
  • 200 g mel
  • 35 g kakaopulver
  • ½ tsk Salt fint
  • 280 g Nutella
  • 2 spsk mælk

Sådan gør du

  • Kom hasselnødderne på en varm, tør pande. Lad dem blive godt varme, og ryst panden kraftigt. Efterhånden vil nøddernes skal briste og falde helt eller delvist af. Ryst panden jævnligt for at undgå at nødderne brænder på. Kom derefter nødderne i et rent viskestykke, og gnub resten af skallerne af.
  • Forvarm ovnen til 175 grader. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med 220 g smør over et vandbad.
  • Pisk æg og sukker let sammen og rør derefter den smeltede chokolade- og smørblanding i æggene med en dejskraber.
  • Sigt mel, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt 80 g grofthakkede hasselnødder, og rør dem i dejen.
  • Kom dejen i en bradepande (23 x 33 cm) beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 30 -35 minutter. Den skal tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der stadigvæk hænge lidt dej fast på strikkepinden. Lad brownien afkøle i formen.
  • Pisk imens Nutellaen med de 60 g smør og mælken i en røremaskine, indtil du har en jævn creme. Fordel cremen på den afkølede brownie drys de resterende hasselnødder henover. Skær derefter brownien ud i 36 brownies.

Noter

Holdbarhed:
Disse brownies kan holde sig friske og fugtige i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Du kan også fryse de friskbagte brownies og lade dem tø op ved stuetemperatur eller evt. varme dem kort op i ovnen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: