Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Smaller
Normal
Larger
Print
Citronkage
Ret
Bagværk, Julekage
Køkken
Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword
Citronkage, Kage
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
45
minutter
minutter
Samlet tid
1
time
time
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
150
g
sukker
Revet skal fra 2 citroner
3
æg
100
g
smør (blødt)
½
dl
fløde
Saften fra 1 citron
150
g
mel
1
tsk
bagepulver
Glasur
150
g
flormelis
3
spsk
citronsaft
Sådan gør du
I en skål blandes sukkeret med citronskallen.
Pisk derefter sukker og det bløde smør til det er let skummende
Æggene piskes i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
Kom resten af ingredienserne i skålen, og vend det let igennem med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt sandkageform (24 cm) og bag derefter kagen ved 160 grader i 45-50 min.
Glasur
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af