Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Citronkage
Ret
Bagværk, Julekage
Køkken
Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword
Citronkage, Kage
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
45
minutter
minutter
Samlet tid
1
time
time
Author
Henrik Koudahl
Ingredients
150
g
sukker
Revet skal fra 2 citroner
3
æg
100
g
smør (blødt)
½
dl
fløde
Saften fra 1 citron
150
g
mel
1
tsk
bagepulver
Glasur
150
g
flormelis
3
spsk
citronsaft
Instructions
I en skål blandes sukkeret med citronskallen.
Pisk derefter sukker og det bløde smør til det er let skummende
Æggene piskes i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
Kom resten af ingredienserne i skålen, og vend det let igennem med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt sandkageform (24 cm) og bag derefter kagen ved 160 grader i 45-50 min.
Glasur
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af