BagværkMadOpskrifter

Nem opskrift på citronkage

Denne opskrift på en citronkage er både hurtig og let at lave – og så smager den dejligt af citron.

Kagen har en dejlig syrlig smag og en blød konsistens som ikke mindst skyldes at der er kommet lidt piskefløde i dejen. En kage som helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.

Citronkage

Ret Bagværk, Julekage
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Citronkage, Kage
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • Revet skal fra 2 citroner
  • 3 æg
  • 100 g smør (blødt)
  • ½ dl fløde
  • Saften fra 1 citron
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 3 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • I en skål blandes sukkeret med citronskallen.
  • Pisk derefter sukker og det bløde smør til det er let skummende
  • Æggene piskes i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
  • Kom resten af ingredienserne i skålen, og vend det let igennem med en dejskraber.
  • Kom dejen i en smurt sandkageform (24 cm) og bag derefter kagen ved 160 grader i 45-50 min.

Glasur

  • Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af

Buon appetito

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin