Keyword Bagværk, Chokoladekage, Kvark, Noget til kaffen
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime15 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime25 minutterminutter
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
250gspisekvark (alternativt Creme Fraiche eller græsk yoghurt)
120grosiner (Sultana)
200gbagemargarine
150gsukker
1tskvaniliesukker
2æg
150mlpiskefløde
350ghvedemel
1tskbagepulver
100ghakkede mandler
Sådan gør du
Rør margarine sammen med sukker og vanillesukker til det er blødt. Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
Tilsæt kvark og rør det godt sammen med dejen.
Herefter tilsættes mel, bagepulver, piskefløde, rosiner og de hakkede mandler. Alt røres godt sammen, og fordeles i en smurt Gugelhupf-form (22 cm).
Bages i ovnen ved 200 grader i 70 - 75 minutter. Sluk for ovnen og lad kagen stå i formen. Herefter vendes kagen ud på en rist. Når den er afkølet kan den drysses med flormelis.