BagværkMadOpskrifter

Fugtig Gugelhupf med kvark

Gugelhupf er en af de mest udbredte kager i Østrig og i de landområder, som grænser op til landet. Traditionelt var det en kage som blev lavet på en gærdej og som oftest med rosiner. I dag hentyder navnet ikke til en speciel type dej men mere til bageformens høje kanter og hul i midten.

I denne opskrift er brugt Gugelhupfen lavet med bagepulver fremfor almindelig gær, da det giver en lettere og her mere fugtig kage.

Fugtig Gugelhupf med kvark

Ret Bagværk, Gugelhupf, Kage
Køkken Centraleuropa, Schweiz, Tyskland, Østrig
Keyword Bagværk, Chokoladekage, Kvark, Noget til kaffen
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 250 g spisekvark (alternativt Creme Fraiche eller græsk yoghurt)
  • 120 g rosiner (Sultana)
  • 200 g bagemargarine
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 2 æg
  • 150 ml piskefløde
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Rør margarine sammen med sukker og vanillesukker til det er blødt. Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
  • Tilsæt kvark og rør det godt sammen med dejen.
  • Herefter tilsættes mel, bagepulver, piskefløde, rosiner og de hakkede mandler. Alt røres godt sammen, og fordeles i en smurt Gugelhupf-form (22 cm).
  • Bages i ovnen ved 200 grader i 70 – 75 minutter. Sluk for ovnen og lad kagen stå i formen. Herefter vendes kagen ud på en rist. Når den er afkølet kan den drysses med flormelis.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin