Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Hasselback kartofler i airfryer
Hasselback-kartofler er en type bagt kartoffel, der skæres i tynde, vifteformede skiver og derefter pensles med smør og krydderurter.
Ret
Kartofler, Tilbehør
Køkken
Internationalt
Keyword
Airfryer, Grøntsager, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Samlet tid
40
minutter
minutter
Servings
2
personer
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
4-5
kartofler (mellemstore og faste)
30
g
smør smeltet
2
tsk
timian (tørret)
Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde ved lav varme og tilsæt timian. Når smeltet så skru lidt ned for varmen og lad smørret stå i gryden.
Skær kartoflerne i ca. 3-5 mm tynde skiver, men ikke hele vejen igennem, så skiverne bliver siddende sammen i bunden.
Forvarm airfryeren til 200 grader.
Når Airfryeren er forvarmet, så lægges kartoflerne i airfryerens kurv og tilberedes i 5 minutter.
Åbn airfryeren, og fordel smørblandingen med en bagepensel mellem kartoffelskiverne og på kartoflernes overside.
Luk airfryeren, og steg videre i yderligere 10 minutter. Pensl igen og steg videre i yderligere 10 minutter.
Kontrollér med en gaffel, om kartoflerne er færdige. Hvis ikke så pensl med lidt smør i gen og giv 5 minutter mere.
Når hasselback kartoflerne er færdige krydr med lidt salt og peber inden servering.