Keyword Asparges, Forår, Hurtigt mad, Parmigiano Reggiano
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
16asparges (hvide)
Salt
Sukker
100gParmigiano Reggiano
150gMozzarella (revet)
250mlpiskefløde
20gmandler uden skind
1citron
50gramsløg
2spskolivenolie
Sådan gør du
Skræl aspargesen, skær de trevlede ender fra. Rigeligt vand sættes i kog i en stor gryde. Tilsæt salt og sukker. Kog aspargesne i ca. 6 minutter indtil de er "al dente". Tag dem op af vandet med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir.
Revet Parmigiano Reggiano og Mozzarella blandes sammen. Piskefløden røres sammen med lidt salt. Ovnen forvarmes på højeste grillvarme (alternativt normalovn på højeste varme).
Rul enskive røget skinket rundt om hver asparges. Læg hver asparges i et ovnfast fad med lidt afstand imellem hinanden. Først hældes fløden over, og derefter fordeles osten over aspargesene.
Aspargesene sættes i ovnen og grilles i cirka 5 minutter, indtil osten er smeltet og har fået en gyldenbrun farve.
I mellemtiden hakkes mandlerne groft. Rist dem på en tør stegepande indtil de begynder at tage farve. Skyl citronen med varmt vand og tør den derefter. Riv skallen. Skyl ramsløg og tør bladene i enten et viskestykke eller en salatslynge. Hak derefter ramsløgene fint. Bland derefter citronskal, mandler, ramsløg, en knivspids salt og olivenolie. Fordel gremolataen over de bagte asparges.
Noter
Som tilbehør vil nye små kartofler være et godt bud.