Start med at ordne kirsebærrene. Fjern stilkene og skyl dem under koldt rindende vand. Udsten derefter kirsebærrene. Du kan gøre det i hånden med en kniv, bruge en udstener eller lignende. Kom derefter de udstenede kirsebær i et stort rengjort glas.
Kom først 250 ml vodka i glasset med kirsebær og hæld derefter 250 ml finsprit i glasset. Ryst glasset med kirsebær og alkohol og luk det. Stil glasset et mørkt, men varmt sted derhjemme i 4 til 6 uger. Med et par dages mellemrum rystes glasset lidt.
Efter mindst 4 ugers maceration hældes den alkoholen uden kirsebær over i et nyt glas. Luk glasset og sæt det til side ved siden af glasset med nu kun kirsebær.
Kom de resterende 250 ml vodka i den store krukke med kirsebærene i. Tilsæt også 200 gram sukker. Luk krukken og stil den et mørkt, men varmt sted.
Det vil tage mindst fire dage for sukkeret at blive opløst. Ryst glasset forsigtigt hver dag. Kirsebær i vodka og sukker kan holde sig sådan i op til to-tre uger, men det eneste du skal vente på er indtil sukkeret er helt opløst.
Kom den sødet alkohol over i glasset med alkoholen uden sukker.
Nu er kirsebærlikøren klar til at blive filtreret og komme på flasker. Saften bliver klarest, hvis du filtrerer den gennem et stykke bomuldsstof (ostelærred).
Kirsebærlikøren har godt af, at lagres en måned eller 2 inden den drikkes.