Keyword Enkelt, Frokost, Hurtig mad, Nem aftensmad, Skrub af mad
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 35 minutterminutter
Samlet tid 50 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
Tærtefyld
4løg (store og skåret i tynde skiver)
40gsmør
2spsksolsikkekerneolie
3spskmel
4æg
2dlfløde
Salt og peber
Tærtebund
175ghvedemel
100gsmør (koldt)
Salt (et nips)
2-3spskvand (koldt)
Instructions
Tærtefyld
Varm ovnen op til 180 grader.
Steg løg i smør og solsikkekerneolie indtil de er møre og gennemsigtelige. Krydder godt med salt og peber. Tilsæt melet, og steg videre i et par minutter til, og sluk derefter for varmen.
Pisk æggene med fløden og bland det derefter godt sammen med løgene. Kom derefter løgblandingen oven på den forbagte tærtebund. Bages nu ved 180 grader indtil æggeblandingen er stivnet – cirka 30 minutter.
Tærtebund
Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
Dejen samles nu med vand. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform.
Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 10 minutter.