Annonce
GastronomiMad

Løgtærte

Skal det være et hurtigt, nemt og billigt aftensmåltid så kunne en løgtærte være et godt bud. Jeg har valgt den enkle version med kun løg, fløde og æg. Løgtærten er ganske udbredt verden over og det er således muligt at finde mange forskellige holdninger til hvad en løgtærte skal indeholde. Det er her de regionale produkter ofte kommer i spil i form af eksempelvis bacon eller lokale oste.

Løgtærte er velegnet som aftensmad, hvor den eventuelt kan kombineres med en salat til. Den vil også kunne bruges til en frokost, på et buffetbord eller måske som ”skrub af mad”. Selv synes jeg, at den smager bedst dagen derpå. Det er ligesom smagen har fået lov at udvikle sig.

Skal det være et hurtigt, nemt og billigt aftensmåltid så kunne en løgtærte være et godt bud. Jeg har valgt den enkle version med kun løg, fløde og æg. Løgtærten er ganske udbredt verden over og det er således muligt at finde mange forskellige holdninger til hvad en løgtærte skal indeholde. Det er her de regionale produkter ofte kommer i spil i form af eksempelvis bacon eller lokale oste.

Løgtærte er velegnet som aftensmad, hvor den eventuelt kan kombineres med en salat til. Den vil også kunne bruges til en frokost, på et buffetbord eller måske som ”skrub af mad”. Selv synes jeg, at den smager bedst dagen derpå. Det er ligesom smagen har fået lov at udvikle sig.

Løgtærte

Ret Frokost, Hovederet
Køkken Amerikansk, Fransk
Keyword Enkelt, Frokost, Hurtig mad, Nem aftensmad, Skrub af mad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtefyld

  • 4 løg (store og skåret i tynde skiver)
  • 40 g smør
  • 2 spsk solsikkekerneolie
  • 3 spsk mel
  • 4 æg
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber

Tærtebund

  • 175 g hvedemel
  • 100 g smør (koldt)
  • Salt (et nips)
  • 2-3 spsk vand (koldt)

Sådan gør du

Tærtefyld

  1. Varm ovnen op til 180 grader.

  2. Steg løg i smør og solsikkekerneolie indtil de er møre og gennemsigtelige. Krydder godt med salt og peber. Tilsæt melet, og steg videre i et par minutter til, og sluk derefter for varmen.

  3. Pisk æggene med fløden og bland det derefter godt sammen med løgene. Kom derefter løgblandingen oven på den forbagte tærtebund. Bages nu ved 180 grader indtil æggeblandingen er stivnet – cirka 30 minutter.

Tærtebund

  1. Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.

  2. Dejen samles nu med vand. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform.

  3. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 10 minutter.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin