Keyword Citron, Dessert, Hindbær, Italien, Panna Cotta
Forb. tid 25 minutterminutter
Køl (mindst) 4 timertimer
Samlet tid 4 timertimer25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
Panna Cotta
3dlpiskefløde
1dlcitronsaft
90gsukker
3arkhusblas
Hindbærgelé
300ghindbærpuré
½dlvand
200gsukker
4arkhusblas
Pynt
Friske hindbær
Mynteblade
Sådan gør du
Panna Cotta
Kom husblassen i en skål med koldt vand og lad det udbløde i 10 minutter.
Varm imens fløden, citronsaft og sukker op i en lille gryde over medium varme til det næsten når kogepunktet. Rør forsigtigt rundt indtil sukkeret er opløst.
Tag husblassen op af vandet. Knug dem fri for vand og rør husblassen ud i fløden til den er helt opløst.
Stil dine serveringsglas på skrå i eksempelvis en muffinform. Hæld forsigtigt panna cotta-blandingen i hvert glas til det næsten når glassets kant. Stil på køl i mindst 2 timer, eller indtil panna cottaen er stivnet.
Hindbærgelé
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom i mellemtiden den sigtede hindbærpuré, vand og sukker i en gryde. Varm op over middel varme og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Tag husblassen op af vandet. Knug dem fri for vand og rør husblassen ud i fløden til den er helt opløst. Lad hindbærgeléen køle lidt af.
Når panna cottaen er stivnet, hældes den afkølede stadigvæk flydende hindbærgeléblanding i hvert af glassene, som nu står fladt på en bakke. Læg 3 hindbær ovenpå og stil dem på køl i mindst 2 timer, eller indtil de er stivnet
Pynt desserten med nogle små kviste mynte lige inden den skal serveres.