Dolci (desserter)GastronomiMadMit italienske køkken

Panna cotta med citron og hindbærgelé

Panna cotta er en traditionel italiensk dessert med rødder fra den nordlige region Piemonte. Panna Cotta betyder ”kogt fløde” på italiensk, og er en forholdvis nem dessert at tilberede.

Til en panna cotta med citron kommer du fløde, citronsaft og sukker i en gryde og bringer den op til kogepunktet. Lad da cremen simre et par minutter ved lavt blus. Når du laver panna cotta med citron skal du røre i gryden hele tiden, så cremen ikke brænder på.

Efter kogning tilsættes gelatine til blandingen. Selv foretrækker jeg at bruge gelatineblade, som skal lægges i blød i koldt vand, inden det tilsættes cremen . Alternativt kan agar-agar bruges i stedet for gelatine.

Panna cotta med citron og hindbærgelé

Ret Dessert
Keyword Citron, Dessert, Hindbær, Italien, Panna Cotta
Forb. tid 25 minutter
Køl (mindst) 4 timer
Samlet tid 4 timer 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Panna Cotta

  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl citronsaft
  • 90 g sukker
  • 3 ark husblas

Hindbærgelé

  • 300 g hindbærpuré
  • ½ dl vand
  • 200 g sukker
  • 4 ark husblas

Pynt

  • Friske hindbær
  • Mynteblade

Sådan gør du

Panna Cotta

  • Kom husblassen i en skål med koldt vand og lad det udbløde i 10 minutter.
  • Varm imens fløden, citronsaft og sukker op i en lille gryde over medium varme til det næsten når kogepunktet. Rør forsigtigt rundt indtil sukkeret er opløst.
  • Tag husblassen op af vandet. Knug dem fri for vand og rør husblassen ud i fløden til den er helt opløst.
  • Stil dine serveringsglas på skrå i eksempelvis en muffinform. Hæld forsigtigt panna cotta-blandingen i hvert glas til det næsten når glassets kant. Stil på køl i mindst 2 timer, eller indtil panna cottaen er stivnet.

Hindbærgelé

  • Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom i mellemtiden den sigtede hindbærpuré, vand og sukker i en gryde. Varm op over middel varme og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
  • Tag husblassen op af vandet. Knug dem fri for vand og rør husblassen ud i fløden til den er helt opløst. Lad hindbærgeléen køle lidt af.
  • Når panna cottaen er stivnet, hældes den afkølede stadigvæk flydende hindbærgeléblanding i hvert af glassene, som nu står fladt på en bakke. Læg 3 hindbær ovenpå og stil dem på køl i mindst 2 timer, eller indtil de er stivnet
  • Pynt desserten med nogle små kviste mynte lige inden den skal serveres.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: