Keyword Bagværk, Chokoladekage, Nem mad, Rabarber, Sommer
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 45 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
Servings 6personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
Rabarber
1kgrabarber (trimmet)
130gsukker
2-3spskkartoffelmel
Revet skal af en appelsin
Saften af en appelsin
Smuldredej
100gmandler blancheret
125gmel
75gsmør i tern
50grørsukker
100gmarcipan groft revet
Instructions
Forvarm ovnen til 190 C (varmluft 170 grader). Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 5 minutter indtil de er let gyldne. Lad dem køle ned inden de hakkes groft.
Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm. Kom rabarberne i en skål, hvorefter der tilsættes sukker, kartoffelmel, det halve af den revne appelsinskal og al appelsinsaften. Rør det hele sammen og kom det i et smurt ovnfast fad.
Kom melet i en skål, tilsæt smør, rørsukker, hakkede mandler, revet marcipan og resten af appelsinskallen. Smuldr det hele godt sammen til en crumble. Fordel det over rabarberne.
Bages i ovnen i 35-45 minutter, indtil rabarberen bobler og crumblen er gyldenbrun. Server rabarber crumblen lun med flødeskum eller creme fraiche.