Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Rabarber-yoghurtkage
Ret
Bagværk, Kage
Køkken
Dansk, Norden, Tysk
Keyword
Bagværk, Hjemmebagt, Kage, Rabarber, Sommer
Forb. tid
30
minutter
minutter
Tilb. tid
1
time
time
Samlet tid
1
time
time
30
minutter
minutter
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
800
g
rabarber
250
g
hvedemel
250
g
sukker
1
tsk
vaniljesukker
250
g
bagemargarine
4
æg
2
spsk
yoghurt (naturel)
150
g
marcipan
2
tsk
bagepulver
Sådan gør du
Start med at skylle rabarberne, fjern toppen og den hvide bund. Skær stilkene i 1 cm tykke stykker. Stilles derefter til side.
Skær bagemargarine i mindre stykker, og kom det i en skål. Røres blødt sammen med sukker og vanillesukker.
Tilsæt æggene, 1 af gangen og rør godt imellem hvert æg. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
Tilsæt mel, yogurt, revet marcipan og bagepulver. Rør det hele godt sammen, vend forsigtigt rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen i en springform.
Bages i ovnen i cirka 1 time ved 180 grader til overfladen har en gylden farve.