Annonce
BagværkGastronomiMad

Rabarber-yoghurtkage

Jeg har det med rabarber som jeg har det med eksempelvis ramsløg og asparges. Jeg kan ikke få nok af dem når de er i sæson. Rabarber var da også de første planter, som røg i jorden da vi sidste år fik egen have.  Tre forskellige sorter er det blevet til og, det ser lovende ud for de kommende år.

Indtil vi for alvor kan høste af dem så må vi nøjes med dem, som vi kan købe på markedet eller få tiltusket os hos min svigerfar. Når det kommer til kage med rabarber så er en crumble blandt mine store favoritter, men denne  rabarberkage med yoghurt og marcipan var et dejligt alternativ. Rabarber og marcipan er en himmelsk kombination, og sammen med yoghurten blev resultatet en rigtig herlig sommerkage.

Rabarber-yoghurtkage

Ret Bagværk, Kage
Køkken Dansk, Norden, Tysk
Keyword Bagværk, Hjemmebagt, Kage, Rabarber, Sommer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 800 g rabarber
  • 250 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g bagemargarine
  • 4 æg
  • 2 spsk yoghurt (naturel)
  • 150 g marcipan
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Start med at skylle rabarberne, fjern toppen og den hvide bund. Skær stilkene i 1 cm tykke stykker. Stilles derefter til side.

  2. Skær bagemargarine i mindre stykker, og kom det i en skål. Røres blødt sammen med sukker og vanillesukker.

  3. Tilsæt æggene, 1 af gangen og rør godt imellem hvert æg. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.

  4. Tilsæt mel, yogurt, revet marcipan og bagepulver. Rør det hele godt sammen, vend forsigtigt rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen i en springform.

  5. Bages i ovnen i cirka 1 time ved 180 grader til overfladen har en gylden farve.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin