Ret Aftensmad, Grøntsager, Hovedret, Italien, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Asparges, Forår, Risotto, Vegetar
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
500ggrønne asparges
Salt
1nipssukker
2løg
4spsksmør
400gcarnaroli ris
1dlhvidvin
1lgrøntsagsbouillon (kogende)
75gParmigiano Reggiano (revet)
3spskbredbladet persille (hakket)
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at skrælle den nederste tredje af aspargesen. Skær den trævlede ende fra og skær derefter aspargesene i 3 cm lange stykker. Kom aspargsene i det kogende saltvand sammen med et nips sukker. Lad det koge i 8-10 minuttter. Efter endt kogetid hældes vandet fra og aspargesene drypper af.
Skræl løgene og hak dem fint
Smelt halvdelen af smørret i en dyb stegepande ved middelvarme. Steg de hakkede løg indtil de er klare. Tilsæt risene og steg dem kort med indtil de er klare.
Rør rundt i panden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af panden tilsættes hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeøsefuld ad gangen. Tilsæt den næste øsefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter asparges, Parmigaino Reggiano, persillen og det resterende smør. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.