Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Risotto med grønne asparges

Endnu engang blev det til en risotto med grønne asparges. Det blev til en anden variant end den forrige risotto med grønne asparges. Asparges – om det er de hvide, grønne eller violette – ryger nærmest per automatik i indkøbskurven når der handles grøntsager i disse måneder. Den korte aspargessæson skal udnyttes til fulde.

Ofte har jeg ingen planer om hvad jeg vil bruge de indkøbte asparges til, men på en eller anden måde bliver de altid brugt. Asparges er taknemlige at bruge i en risotto eller tærte og så smager de forrygende godt.

Risotto med grønne asparges

Ret Aftensmad, Grøntsager, Hovedret, Italien, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Asparges, Forår, Risotto, Vegetar
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • Salt
  • 1 nips sukker
  • 2 løg
  • 4 spsk smør
  • 400 g carnaroli ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 75 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • 3 spsk bredbladet persille (hakket)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle den nederste tredje af aspargesen. Skær den trævlede ende fra og skær derefter aspargesene i 3 cm lange stykker. Kom aspargsene i det kogende saltvand sammen med et nips sukker. Lad det koge i 8-10 minuttter. Efter endt kogetid hældes vandet fra og aspargesene drypper af.

  2. Skræl løgene og hak dem fint

  3. Smelt halvdelen af smørret i en dyb stegepande ved middelvarme. Steg de hakkede løg indtil de er klare.  Tilsæt risene og steg dem kort med indtil de er klare.

  4. Rør rundt i panden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af panden tilsættes hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.

  5. Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeøsefuld ad gangen. Tilsæt den næste øsefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.

  6. Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter asparges, Parmigaino Reggiano, persillen og det resterende smør. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin