Keyword Bagværk, Chokoladekage, Chokoladekager, Noget til kaffen
Tilb. tid 45 minutterminutter
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 8personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
130gsmør
1,5dlmælk
3æg
130gmørk chokolade(grofthakket)
140gsukker
200ghvedemel
2spskkakaopulver
2tskbagepulver
1knspsalt(fint)
Saften af en appelsin
3dlkirsebærsauce
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden med smør af varmen og rør chokoladen i til den er helt smeltet.
Tilsæt sukker og rør det hele godt sammen.
Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt mellem hver.
Vend kakaopulver, salt og bagepulver i melet og tilsæt det til dejen, skiftevis med mælk og appelsinsaften.
Kom kirsebærsaucen i og vend det forsigtigt rundt i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.
Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader normalovn i 40-45 minutter. Lad kagen stå og køle i ovnen med ovnlågen åben. Kagen falder lidt sammen når den køler.