Keyword Agretti, Barba di Frate, Grøntsager, Munkeskæg, Pastaret, Spaghetti
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
250gMunkeskæg
400gSpaghetti
1bundtforårsløg
2fedhvidløg
4ansjoser i olie
Salt og peber efter behov
Revet skal af 1 citron
Olivenolie
Sådan gør du
Rens Munkeskægget ved at skære de hvide, røde og brune rødder. Skyl de grønne stilke, og kog det i et par minutter i saltet vand (det samme vand, som du skal bruge til at koge spaghettien i).
Når du tager Munkeskægget op af det kogende vand, kommer du spaghettien i og koger det efter anvisningen på emballagen
Hak forårsløget og hvidløg. Kom dem på en stegepande med med lidt olivenolie. Steg ved middel temperatur i omkring 3 minutter. Løgene skal ikke tage farve. Tilsæt derefter ansjoser og Munkeskæg. Lad det stege med i omkring 5 minutter
Smag til med salt og peber.
Tag halvdelen af indholdet på stegepanden og kom det i en blender sammen med en spsk. af pastavandet. Blend det til en pesto. Juster konsistensen med pastavand, hvis pestoen er for tyk.
Når spaghettien er kogt færdig så dræn den for vand, og kom den på stegepanden med Munkeskæg. Tilsæt pestoen og rør godt rundt.
Inden servering giv retten et skvæt olivenolie og revet citronskal.