Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Spaghetti med munkeskæg (Barba di Frate)

Munkeskænk er en sukkulent plante, der ligner purløg. Navnet som grøntsagen kendes under i Danmark, er en oversættelse af det italienske navn Barbi di Frate – altså munkeskæg. Et navn som den har fået på grund af sit udseende. Ofte sælges den også på markederne under navnet Agretti.

Grøntsagen med de sarte stilke vokser i klynger på salt jord, især ved Middelhavets kyster, men Munkeskæg kan findes i alle tempererede kystområder i Europa, hvor den vokser vildt.. Hvis du har mod på det kan du endda dyrke den hjemme i din egen have.

For italienerne er Munkeskæg en rigtig forårsbebuder. Med en sæson fra omkring marts til slutningen af maj måned er Munkeskæg en typisk forårsgrøntsag – og som eksempelvis asparges kun tilgængelig i relativt kort periode.

Munkeskæg har en let syrlig og salt smag af hav. Munkeskæg smager meget lækkert, hvad enten du spiser den rå i en salat, steger den på panden eller damper den i smør.

Det er enkelt at klargøre Munkeskæg. Skær de hvide, røde og brune rødder af Munkeskægget og skyl de grønne stilke.

I Danmark kan du indimellem finde Munkeskæg i Torvehallerne, italienske købmand og online hos enkelte forhandlere af grøntsager.

Spaghetti med munkeskæg (Barba di Frate)

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Agretti, Barba di Frate, Grøntsager, Munkeskæg, Pastaret, Spaghetti
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 250 g Munkeskæg
  • 400 g Spaghetti
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 ansjoser i olie
  • Salt og peber efter behov
  • Revet skal af 1 citron
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Rens Munkeskægget ved at skære de hvide, røde og brune rødder. Skyl de grønne stilke, og kog det i et par minutter i saltet vand (det samme vand, som du skal bruge til at koge spaghettien i).
  • Når du tager Munkeskægget op af det kogende vand, kommer du spaghettien i og koger det efter anvisningen på emballagen
  • Hak forårsløget og hvidløg. Kom dem på en stegepande med med lidt olivenolie. Steg ved middel temperatur i omkring 3 minutter. Løgene skal ikke tage farve. Tilsæt derefter ansjoser og Munkeskæg. Lad det stege med i omkring 5 minutter
  • Smag til med salt og peber.
  • Tag halvdelen af indholdet på stegepanden og kom det i en blender sammen med en spsk. af pastavandet. Blend det til en pesto. Juster konsistensen med pastavand, hvis pestoen er for tyk.
  • Når spaghettien er kogt færdig så dræn den for vand, og kom den på stegepanden med Munkeskæg. Tilsæt pestoen og rør godt rundt.
  • Inden servering giv retten et skvæt olivenolie og revet citronskal.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin