Keyword Hurtigt mad, Italien, Kål, Palmekål, Pasta, Spaghetti
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
350gspaghetti
250gpalmekål
2fedhvidløg
2citroner(saften)
1dlpiskefløde
75gGorgonzola
1tskDijonsennep
10oliven(skåret i skiver)
1håndfuldvalnødder(hakket)
75gParmigiano Reggiano
Salt og peber
Instructions
Start med at klargøre palmekålen. Skyl kålen og hvis stilken er for grov så frigør bladene fra den og skær de,i mindre dele.
Kog din spaghetti efter anvisningen på pakken.
Mens spaghettien koger, varm lidt olivenolie op i en stegepande. Tilsæt palmekålen og steg det indtil det begynder at falde sammen.
Tilsæt hvidløgene og steg videre i et par minutter.
Kom citronsaften ved og steg videre, indtil det meste af citronsaften er fordampet.
Skru ned for for blusset til lav temperatur. Skub palmekålen ud til kanten af stegepanden, så der er lidt plads i midten. Tilsæt dijonsennep, fløde og gorgonzola, og rør det sammen inden du vender det sammmen med palmekålen.
Tilsæt en håndfuld Parmigiano Reggiano (gem lidt til at komme oven på retten inden servering), valnødder og oliven på panden. Smag til med lidt salt og peber.
Tag stegepanden af varmen indtil pastaen er klar. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og spaghettien vendes sendes med palmekålen.