MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Spaghetti med palmekål

Tomatsæsonen er forbi, men heldigvis har køkkenhaven stadigvæk lidt at byde på. Det sidste af palmekålen blev høstet og brugt til en portion spaghetti med palmekål. Det er en enkel pastaret, som både er cremet og nærende og godt fyldt med palmekål. En pastaret som passer rigtig godt til vintermånederne.

Med denne opskrift på spaghetti med palmekål får du en ret hvor spaghettien sammen med palmekålen spiller godt sammen med både hvidløgene og citronsaften, og hvor valnødder og oliven giver lidt bid til retten.

Det er en ret, hvor der er masser af plads til variation. Eksempelvis kan oliven og valnødder erstattes af kapers, soltørrede tomater eller pinjekerner. Du kan også ændre på mængden af fløde og/eller ost alt efter egen smag.

Spaghetti med palmekål

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Italien, Kål, Palmekål, Pasta, Spaghetti
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 250 g palmekål
  • 2 fed hvidløg
  • 2 citroner (saften)
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g Gorgonzola
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 10 oliven (skåret i skiver)
  • 1 håndfuld valnødder (hakket)
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at klargøre palmekålen. Skyl kålen og hvis stilken er for grov så frigør bladene fra den og skær de,i mindre dele.
  • Kog din spaghetti efter anvisningen på pakken.
  • Mens spaghettien koger, varm lidt olivenolie op i en stegepande. Tilsæt palmekålen og steg det indtil det begynder at falde sammen.
  • Tilsæt hvidløgene og steg videre i et par minutter.
  • Kom citronsaften ved og steg videre, indtil det meste af citronsaften er fordampet.
  • Skru ned for for blusset til lav temperatur. Skub palmekålen ud til kanten af stegepanden, så der er lidt plads i midten. Tilsæt dijonsennep, fløde og gorgonzola, og rør det sammen inden du vender det sammmen med palmekålen.
  • Tilsæt en håndfuld Parmigiano Reggiano (gem lidt til at komme oven på retten inden servering), valnødder og oliven på panden. Smag til med lidt salt og peber.
  • Tag stegepanden af varmen indtil pastaen er klar. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og spaghettien vendes sendes med palmekålen.
  • Top med Parmigiano Reggiano og server.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin