Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Stangbønner i tomatsauce
Ret
Aftensmad, Grøntsager, Vegatarisk
Køkken
Libanon, Mellemøsten, Middelhavet
Keyword
Atensmad, Grøntsager, Hurtigt mad, Nem mad, Sundt, Vegetar
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
35
minutter
minutter
Samlet tid
45
minutter
minutter
Servings
4
personer
Author
Henrik Koudahl
Ingredients
500
g
stangbønner
3
løg
3
fed
hvidløg
1
spsk
koncentreret tomatpure
400
g
hakkede dåsetomater
2
dl
vand
10
spsk
olivenolie
½
tsk
kanel
½
tsk
harissa
Salt
Instructions
Pil løgene. Halver dem derefter og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløg og hak dem groft groft.
Skyl stangbønnerne, fjern stilken og skær dem i 3-4 cm lange stykker.
Varm olivenolien op i en gryde på medium varme, og tilsæt løg og hvidløg til olivenolien og steg derefter i ca. 5 - 10 minutter på medium varme.
Tilsæt tomatpuré og og lad det kort stege med.
Tilsæt stangbænnerne og steg videre i ca. 5 minutter.
Deglaze med tomater og vand og krydre med kanel, harissa og salt.
Kom låg på gryden og lad den simre på lavt blus i ca. 20 minutter