Keyword Alt godt fra havet, Fisk, Fisk er sundt, Nem aftensmad, Rødspætter
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
1kgkartofter (nye)
1bundtpersille
1citron
Rugmel
4rødspætter (flået)
150gsmør
Salt og peber
Instructions
Kom vand i en gryde og bring den i kog. Skru ned til laveste blus. Skrub – eller skral – kartoflerne. Kom dem i det kogte vand, tilsæt lidt salt og læg derefter låg på. Lad kartoflerne simre i 10-12 minutter eller indtil de er kogt møre.
Mens kartoflerne koger plukkes bladene af persillekvistene. Finhak derefter bladene. Pres saften af en halv citron kom det i en lille skål. Rens rødspætterne for indvolde og blod, og skyl dem i koldt vand. Drys melet ud på en stor tallerken og krydre det med lidt salt og peber. Vend rødspætterne i melet.
Varm en stor stegepande op med 50 g smør op på medium høj varme. Kom rødspætterne på panden og steg dem i cirka 3 minutter, vend dem og steg dem også på den anden side i cirka 3 minutter. Rødspætterne er færdige når kødet er hvidt og flager let når du stikker i dem med en gaffel. Kom rødspætterne over på en tallerken og hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.
Når alle rødspætterne er stegt, tages panden af varmen og tørres af med køkkenpapir. Sæt den tilbage på komfuret ved lav varme og tilsæt de resterende 100 g smør. Drej det godt rundt i panden for at smelte det. Tilsæt citronsaft og hakket persille sammen med en knivspids salt og peber. Rør et par gange rundt for at lave en smørsauce. Tag panden af varmen.
Kartoflerne skulle nu være færdigkogte. Hæld vandet fra. Anret rødspætterne og kartoflerne på varme tallerkner. Kom lidt citron- og smørsauce over. Server med citronbåde til.
Notes
Husk at stegetiden på rødspætterne afhænger af fiskens størrelse. Det kan være alt fra 2-5 minutter per side. Så hold øje med fisken. Som gennemsnit forvent at det tager 3-4 minutter.Det samme gør sig gældende med kartoflerne. Jo større kartofler desto længere kogetid.