Annonce
GastronomiMad

Stegt rødspætte med citron- og persillesauce

En af mine livretter er rødspætter. Jeg benytter enhver lejlighed til at få rødspætter, men efter at jeg udrejste fra Danmark går der længere imellem, at jeg får dem. Det er ikke fordi min lokale fiskehandel på havnen ikke er leveringsdygtig i rødspætter, men de er nogle bette skravl i modsætning til prisen.  Det var nu heller ikke de største rædspætter i den kasse, som jeg fik næsten direkte leveret fra fiskeauktionen i Thyborøn.

Mens hovedparten af rødspætterne røg i fryseren blev der taget fra til en af de danske klassikere, nemlig smørstegt rødspætte med nye kartofler, hakket persille og citronbåde. Så enkelt kan et fremragende måltid gøres.

Stegt rødspætte med citron- og persillesauce

Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Alt godt fra havet, Fisk, Fisk er sundt, Nem aftensmad, Rødspætter
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg kartofter (nye)
  • 1 bundt persille
  • 1 citron
  • Rugmel
  • 4 rødspætter (flået)
  • 150 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kom vand i en gryde og bring den i kog. Skru ned til laveste blus. Skrub – eller skral – kartoflerne. Kom dem i det kogte vand, tilsæt lidt salt og læg derefter låg på. Lad kartoflerne simre i 10-12 minutter eller indtil de er kogt møre.

  2. Mens kartoflerne koger plukkes bladene af persillekvistene. Finhak derefter bladene. Pres saften af en halv citron kom det i en lille skål. Rens rødspætterne for indvolde og blod, og skyl dem i koldt vand. Drys melet ud på en stor tallerken og krydre det med lidt salt og peber. Vend rødspætterne i melet.

  3. Varm en stor stegepande op med 50 g smør op på medium høj varme. Kom rødspætterne på panden og steg dem i cirka 3 minutter, vend dem og steg dem også på den anden side i cirka 3 minutter. Rødspætterne er færdige når kødet er hvidt og flager let når du stikker i dem med en gaffel. Kom rødspætterne over på en tallerken og hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.

  4. Når alle rødspætterne er stegt, tages panden af varmen og tørres af med køkkenpapir. Sæt den tilbage på komfuret ved lav varme og tilsæt de resterende 100 g smør. Drej det godt rundt i panden for at smelte det. Tilsæt citronsaft og hakket persille sammen med en knivspids salt og peber. Rør et par gange rundt for at lave en smørsauce. Tag panden af varmen.

  5. Kartoflerne skulle nu være færdigkogte. Hæld vandet fra. Anret rødspætterne og kartoflerne på varme tallerkner. Kom lidt citron- og smørsauce over. Server med citronbåde til.

Opskriftsnoter

Husk at stegetiden på rødspætterne afhænger af fiskens størrelse. Det kan være alt fra 2-5 minutter per side. Så hold øje med fisken. Som gennemsnit forvent at det tager 3-4 minutter.

Det samme gør sig gældende med kartoflerne. Jo større kartofler desto længere kogetid.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin