Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Svenske smørris
Ret
Ris, Tilbehør
Køkken
Nordisk
Keyword
Havreris, Nem aftensmad, Ris, Vegetar
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
3
dl
havreris
85
g
suppenudler
eksempelvis vermicelli
3
spsk
smør
4
dl
grøntsagsboullion
½
tsk
salt
Sådan gør du
Skyl havrerisene flere gange, indtil vandet er rimeligt klart, når det drænes.
Smelt smørret i en lille gryde over medium varme.
Tilsæt suppenudlerne til smørret og steg med høj varme, indtil nudlerne er gyldenbrune.
Tilsæt havreris og rør kort rundt.
Tilsæt grøntsagboullion og saltet og lad det koge op i cirka 1 minut.
Skru derefter ned til lavest mulige indstilling på komfuret og lad risene småsimre i cirka 15 minutter.
Indimellem rører du forsigtigt i risene så de ikke sætter sig fast i bunden.