Kom hvedemel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og kør det til det er ensartet masse. Saml dejen med et sammenpisket æg og eventuelt lidt koldt vand om nødvendigt. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet inden den rulles ud.
Rul tærtedejen ud på en meldrysset overflade og læg den i den godt smurte tærteform. Skær kanten til.
Prik dejen flere gange med en gaffel. Kom et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld bunden med bagekugler eller eventuelt med tørrede bønner. Blindbag tærtebunden i den forvarmede ovn ved 180 grader (over- og undervarme) i ca 12 minutter.
Tærtefyld
Kør valnødder, flormelis, smør, salt, kanel og ægget i en foodprocessor til det er ensartet masse. Fordel fyldet udover tærtebunden.
Skræl derefter de modne pærer. Fjern kernehuset og skær pærerne i mindre tern (1 cm x 1 cm). Fordel pærerne og chokoladechips jævnt ud over tærtefyldet. Tryk det gerne let ned i fyldet.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30 minutter eller til toppen er lettere gylden.
Notes
Tærten kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.