Annonce
BagværkGastronomiMad

Tærte med pærer, valnødder og chokolade

Denne lækre tærte med pærer, valnødder og chokolade er en rigtig efterårstærte. Tærtebunden er en klassisk mørdej. Fyldet er en dej lavet med blandt andet valnødder og kanel. Det er med til både smags- og duftmæssigt at understøtte følelsen af efteråret.

Jeg brugte nogle modne pærer, som jeg havde i overskud. De var både saftige og søde og passer rigtig godt til både valnødder og chokolade. Denne tærte med pærer er enkel at lave – og heldigvis er det enkle ofte det bedste. Server gerne tærten lidt lunt med enten lidt flødeskum eller vaniljeis til.

Har du ikke pærer eller vil være mere traditionel kan du udskifte pærerne med æbler. Uanset hvad du vælger vil resultatet blive en dejlig efterårstærte.

Tærte med pærer, valnødder og chokolade

Ret Bagværk
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Chokolade, Efterår, Kage, Pærer, Tærte, Valnødder
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hviletid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 8 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Tærteform 24 cm (Reklamelink)
Bagekugler (Reklamelink)

Ingredienser

Tærtedej

  • 225 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • ½ tsk salt
  • 120 g smør
  • 1 æg sammenpisket
  • 1 spsk koldt vand (Kan udelades efter behov)

Tærtefyld

  • 180 g valnødder
  • 130 g flormelis
  • 80 g smør (stuetemperatur) (Skåret i små stykker)
  • 1 æg
  • ½ tsk kanel
  • 1 nips salt
  • 3 pærer modne
  • 50 g chokoladeknapper (Alternativt hakket chokolade)

Sådan gør du

Tærtedej

  • Kom hvedemel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og kør det til det er ensartet masse. Saml dejen med et sammenpisket æg og eventuelt lidt koldt vand om nødvendigt. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet inden den rulles ud.
  • Rul tærtedejen ud på en meldrysset overflade og læg den i den godt smurte tærteform. Skær kanten til.
  • Prik dejen flere gange med en gaffel. Kom et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld bunden med bagekugler eller eventuelt med tørrede bønner. Blindbag ​​tærtebunden i den forvarmede ovn ved 180 grader (over- og undervarme) i ca 12 minutter.

Tærtefyld

  • Kør valnødder, flormelis, smør, salt, kanel og ægget i en foodprocessor til det er ensartet masse. Fordel fyldet udover tærtebunden.
  • Skræl derefter de modne pærer. Fjern kernehuset og skær pærerne i mindre tern (1 cm x 1 cm). Fordel pærerne og chokoladechips jævnt ud over tærtefyldet. Tryk det gerne let ned i fyldet.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30 minutter eller til toppen er lettere gylden.

Noter

Tærten kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Buan Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: