EntrepreneurshipLøst og fast om iværksætteri

5 fejl som mange bloggere begår

Hvis du lige er startet ud som blogger eller har du kun blogget i ganske kort tid og føler du at tingene ikke går helt som du forventede? Så vil det være umagen værd at bruge lidt tid på at se på nogle af de mest almindelige fejl, som mange blogger begår. At blogge skal jo gerne være en sjov oplevelse!

De fem mest almindelige fejl som nye bloggere laver, er:

  • Kaster sig ud i at blogge uden omtanke
  • Har urealistiske forventninger
  • Hold fokus
  • Plagiere andre
  • Ignorere dine læsere

Kaster sig ud i at blogge uden omtanke

Mange bloggere er så ivrige efter at komme i gang med at blogge, at de kaster sig ud i den ædle kunst uden omtanke. Du springer jo heller ikke i vandet uden at have en ide om hvor dybt vandet er.

Sørg for at have et formål med din blog – et formål kan med fordel være et emne, som interesserer dig og som du finder sjovt at skrive og tale om. Ingen emner er bedre end andre, det uanset om det er; politik, religion, iværksætteri, videnskab, sex, komedie, motion, kost, sygdomme, osv.

Brug tid på at læse massevis af forskellige blogs. Læg mærke til deres farver, grafik og layout for at få en idé om, hvad der appellerer til dig. Du vil også bemærke at nogle bloggere skriver lange indlæg, og andre korte. Andre igen er snakkesalige og underholdende i deres skrivemåde uden at de have noget egentligt formål med deres blog. For dig gælder det om at du skal vælge din egen personlige stil.

Du har også brug for et sted at hoste din blog. Der findes flere muligheder for en gratis løsning (wordpress.com eller blogspot.com) og andre igen koster et mindre beløb. Nogle udbydere tilbyder enkle løsninger, ligesom nogle løsninger kræver mere teknisk viden. Det vigtigste er, at du overvejer hvad der er den mest rigtige løsning for dig. Når du først har fået dine første faste læsere er det ikke det mest hensigtsmæssige at skulle til at flytte rundt med sin blog.

Har urealistiske forventninger

Hvis du som ny blogger forventer øjeblikkelig resultater på din blog i form af en stor læserskare, og mange kommentarer, så kan du hurtigt blive skuffet. Der er tusindevis af blogs som alle kappes om de samme læsere. At blogge kræver, at du har tålmodighed og ikke mindst vedholdenhed. Sørg for at skrive gode blogindlæg med fangende overskrifter og sørg for at svare på dine læseres kommentarer, så vil du opleve at din læserskare øges med tiden.

Hold fokus

Da du startede din blog havde du en tanke med den; det kunne være at du ville blogge om et emne som optager dig, eller at du ville fortælle familie og venner om dit liv. Kan læserne lide, hvad du skriver så er der en chance for at de kommer igen. Du kan altid lave om på din blog, men hvad enten du skifter emner eller stil, så er det næsten som at starte forfra. Vær opmærksom på, at du kan have mere end én blog. Hvis du f.eks. vil skrive om forskellige emner.

Plagiere!

Der findes rigtig mange gode bloggere, og når du surfer rundt blandt de mange blogs på internettet, kan det være at du falder over et indlæg, som du gerne vil have på din egen blog. Husk du må ikke kopiere og sætte en anden bloggers ord ind på din egen blog. Skriv dit eget indlæg med dine egne ord og tilføj det dine egne tanker og følelser.

Ignorere dine læsere

Nogle af dem, der læser din blog vil måske efterlade kommentarer; nogle vil være enige med dig og nogle måske endda rose dig for dit indlæg, ligesom du vil opleve det modsatte – at andre kritiserer dine synspunkter. Folk der efterlader kommentarer på din blog gør det som ofte fordi de selv interessere sig for det emne, som du blogger om og selv gerne vil give udtryk for deres egne synspunkter.

Husk altid at svare på dine læseres kommentarer; tak dem for at have givet sig tid til læse din blog og ikke mindst kommenterer på det du har skrevet (gælder også for selv de stærkeste kritikere). Giv dem alle et relevant svar. Hvis du ignorerer dine læsers kommentarer kan det ende med at læserne ignorerer din blog.

God fornøjelse med at blogge!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: