Uncategorized

Godt nytår 2019

I aften siger vi farvel til året, der rinder ud og samtidig byder vi et nyt år velkommen. Vi håber på gode stunder og at det kommende år byder på mere glæde end sorg for både os selv og for vor familie og venner. Nytåret er også den tid på året, hvor vi kommer med nytårsløfter om ting vi agter (eller siger vi agter) at gøre i det kommende år. Nytårsløfter er en gammel sjov tradition, som dog kan være årsag til skuffelse, hvis du efter kun et par uger indser, at dit nytårsløfte er sværere at indfri end du troede.

For 2019 har jeg ingen nytårsløfter. Jeg vil i stedet (hmmm, er det mon egentligt at regne for et nytårsløfte??) skue tilbage på året, der er gået og se på de positive og negative oplevelser, som jeg har haft i det forgangne år. Det er for mig en mere informativ, værdifuld og handlingsmæssig måde at gøre tingene på end halvblindt, at se fremad med brede løfter og forhåbninger.

Fremgangsmåden er meget enkel. Tag et stykke papir, hvor du laver to kolonner – positiv og negativ. Tag din kalender for 2018 og gå kalenderen igennem uge for uge. Skriv ned hvilke mennesker, aktiviteter og andre gøremål, som har udløst positive eller negative følelser i den enkelte måned. Når du har gennemgået hele året, så udvælg for hver måned de 20%, der har givet dig de største positive oplevelser og de 20% der har givet dig de største negative oplevelser.

Når du har gjort det så tag de positive oplevelser og planlæg flere af disse for det kommende år. Få dem ført ind i kalenderen allerede nu. Ring og aftal ting med familier og venner, få arrangeret aktiviteter, rejser, aftaler mv. Få dem i kalenderen først da er det virkeligt og ikke blot en tanke.

Før de negative oplevelser på en ”NOT TO DO LIST” og læg den et sted, hvor du kan se den morgen i de første uger af 2019. Er der mennesker, aktiviteter mv., der giver dig en dårlig oplevelse, så undlad at give dem plads i din kalender bare fordi du skal. Der er ingen grund til at opsøge dårlige oplevelser igen.

Husk det er ikke nok bare at fjerne det negative fra kalenderen. Det skaber tomrum. Få de positive oplevelser ind i kalenderen inden anden støj optager pladsen. Held og lykke med det – og ikke mindst med ønsket om et godt nytår til alle.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin