GastronomiVin

Østrigsk vin: St. Laurent Waldgärten 2012, Pfaffl

Det første man bliver blind på er øjet, lyder en gammel talemåde. Under en jagt efter en hvidvin til aftensmaden faldt mit blik i køleskabet på en flaske St. Laurent Waldgärten 2012 fra den østrigske vinproducent Weingut R&A Pfaffl.  Østrigsk hvidvin – jo en perfekt optakt til næste uges smuttur over grænsen til Østrig.

Det var først da flasken blev åbnet, at det gik op for mig, at der ikke var tale om en hvidvin men om en rødvin. Jo, flasken var da lidt mørk af en hvidvinsflaske at være og informationerne på flasken var nærmest ikke eksisterende.  Hvis nu jeg gik mere op i fransk og østrigsk vin så ville jeg have vidst at St. Laurent ikke bare er navnet på en by men også navnet på en drue.  Druen St Laurent menes, at have sin oprindelse i Alsace og skulle med kirkens folk været kommet til Østrig i det 19. århundrede.

Flasken var åbnet. Det første lidt kølige glas mindede på mange måder om de lette italienske dolcetto’er, som gør sig bedst serveret lidt køligt. Dem som gør lykke til en let frokost på en varm sommerdag. Men som det fremgår af anmeldelsen nedenfor så indeholder St. Laurent meget mere. Det blev til nok en god oplevelse med østrigsk vin.

Weingut R&A Pfaffl finder du ved byen Stetten lige nord for Wien. Selv om det et familiefortagende så er det i dag søskendeparret Roman Josef Pfaffl og Heidi Fischer der står for driften af vingården. Pfaffl har omkring 90 hektar vinmarker og producerer omkring 25-30 forskellige vine. Her gives der plads til forskelligheden på de enkelte vinmarker.

Blandt de druer som familien Pfaffl gør sig er druer som grüner veltliner, riesling, chardonnay, sauvignon blanc og wissburgunder. Blandt de røde vine finder man foruden St. Laurent også vine på druerne pinot noir og Zweigelt. Det skal blive sjovt at gå på jagt efter – for mig – mere ukendte vine!

St. Laurent Waldgärten 2012, Pfaffl

Meget god vin

Kompleks

Rubinrød, krydret og frugtrig duft med en anelse jordbær. I munden er vinen rig på blomme, hindbær og en let krydret undertone i smagen. En saftig vin med fin krop og med livlige og fine afbalancerede tanniner. Dejlig vin som vil kunne passe godt til eksempelvis antipasti og eller til bøffen.

User Rating: Be the first one !

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: