Boganmeldelser

Oxen – Lupus af Jens Henrik Jensen

Lad mig bare indrømme at forfatteren Jens Henrik Jensen er et relativt nyt bekendtskab for mig. Det var trilogien om Niels Oxen og Danehoffet, som fangede min interesse for Jens Henrik Jensens bøger.  Med LUPUS har Jens Henrik Jensen igen skrevet en superspændende bog med Jægersoldaten Niels Oxen i hovedrollen.

Forlagets beskrivelse

Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille liv i sin lejlighed i Vangede. Han ser frem til hver 14. dag at have besøg af sin søn – men deres forhold er problemfyldt.

Da den tidligere PET-chef Axel Mossman spørger, om Oxen kan tage til Jylland og kigge efter en forsvunden gårdejer og tidligere departementschef, siger Oxen først nej. Da Oxen finder på at slå opgaven sammen med en vinterferietur med sønnen, siger han alligevel ja. Gården ligger ved Harrild Hede, hvor der er observeret ulve.

For Niels Oxen bliver den lille overkommelige opgave vejen ind i ukendt terræn, hvor flere slags ulve krydser hans spor og leder ham tilbage til hans gamle makker Margrethe Francks fortid. En fortid, der er langt mere hemmelighedsfuld og farlig, end nogen aner.

Anmeldelse

LUPUS er en ny meget velskrevet krimi, fra Jens Henrik Jensens hånd, hvor vi endnu engang følger den tidligere jægersoldat Niels Oxens kamp mod både ”bad guys” og hans egne indre dæmoner.

Jens Henrik Jensen formår med LUPUS både at fortælle en god og spændende historie og samtidig får han blandt andet rettet fokus på en række samfundsaktuelle problemstillinger. Lige fra debatten om ulvens tilbagekomst i den danske natur over behandlingen af posttraumatisk stresslidelse (PTSD) hos hjemsendte soldater og til spørgsmålet om hvor vidt straffen for en forbrydelse ikke altid står mål med forbrydelsens karakter.

LUPUS er en yderst velskrevet bog, hvor både sproget og handlingen flyder. LUPUS er en af de bøger, hvor man lige skal læse et kapitel mere inden man lægger den fra sig. Pludselig opdager man, at man er noget til sidste side. 

Det var i 2012, at vi første gang stiftede bekendtskab med Niels Oxen i bogen De hængte hunde, i 2014  udkom De mørke mænd og bogen De frosne flammer, som udkom i 2016, afsluttede trilogien om Danehoffet. Her i 2018 udkom så den fjerde bog om Niels Oxen. Kan vi mon se frem til en femte bog i 2020?? Jeg glæder mig allerede.

Bogen kan købes hos Bogreolen.dk, se mere på linket – LUPUS

Bogen kan købes hos Saxo.com, se mere på linket – LUPUS

Oxen - Lupus af Jens Henrik Jensen

En fantastisk godt skrevet krimi

Super

LUPUS er yderst velskrevet krimi, hvor både sproget og handlingen flyder. Det er en af de bøger, hvor jeg lige skulle have et kapitel mere. Inden jeg fik set mig om var der pludselig ikke flere.....

User Rating: 4.6 ( 1 votes)
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin