Henriks blog

Historien om de 4 lys

Julen er en tid fyldt med glæde, kærlighed, samvær og forventninger. Det er en årstid fyldt med varme, gavmildhed og troen på mirakler. Historien om de 4 lys er en klassiker i kirken på denne årstid. En fortælling der tåler en gentagelse:

Fire lys brændte på blomsterkransen. Der var helt stille. Så stille at man kunne høre lysene tale med hinanden.

Det første lys sukkede og sagde: Mit navn er Fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke have fred. De vil ikke have mig.

Lyset blev mindre og mindre. Og til slut slukkede det helt.

Det andet lys sagde: ”Mit navn er Tro. Men jeg er blevet overflødig. Menneskene vil ikke vide af Gud længere. Det er meningsløst, at jeg brænder.

Så slukkede det andet lys.

Bedrøvet og med lav stemme sagde det tredje lys:

Mit navn er Kærlighed. Jeg ejer ikke længere kraften til at brænde. Menneskene overser mig. De ser bare sig selv, og ikke de andre, som de skulle elske.

Også det tredje lys slukkede.

Et barn kom ind i rummet, så på lysene og sagde:

I skal da lyse og ikke slukke! – med øjnene fulde af tårer.

Da hørtes pludselig stemmen til det fjerde lys:

Vær ikke bange! Så længe jeg brænder, kan vi tænde de andre lys igen. Mit navn er Håb.

Med tindrende øjne tog barnet Håbets lys, og med dette tændte barnet de andre tre lys.

Håbets symbolik

Julen fejres over hele verden som Jesu Kristi fødsel, der er indbegrebet af håb og forløsning for menneskeheden. Fødselshistorien fortæller om en ydmyg krybbe, et barn i svøb – et symbol på håb indlejret i enkelhed. Julelysene, der oplyser gader og hjem på den mørkeste tid af året, repræsenterer troen på, at selv i vores mørkeste øjeblikke kan håbet lyse vejen op mod en lysere fremtid. Det er symboler, der minder os om, at uanset hvor udfordrende vores omstændigheder måtte være, er håbet allestedsnærværende.

Inspirerende fortællinger

Julen er en tid, hvor man deler historier, og mange fortællinger handler netop om håb. En af disse historier er “Den lille pige med svovlstikkerne” af Hans Christian Andersen, hvor håbet fungerer som en livline for en ung pige i fortvivlelse. Et andet stærkt eksempel er julefreden i 1914 under Første Verdenskrig, hvor soldater fra de forskellige sider nedlagde deres våben og mødtes for at fejre fred og sammenhold. Disse historier minder os om, at håb kan overskride grænser, forene mennesker og bringe det bedste frem i mennesket.

Håb som drivkraft

Julen og nytår er også en tid til refleksion og til at sætte sig mål for det kommende år. Julen fungerer som en katalysator for håb og motiverer folk til at se ud over deres nuværende situation og forestille sig en bedre fremtid. Håb giver os mulighed for at tro på vores drømme, tage risici og arbejde hen imod positive forandringer. Det opmuntrer os til at tro på, at intet tilbageslag er endegyldigt, og at der altid er en chance for forløsning og nye begyndelser.

Venlighed og imødekommenhed

Håbets ånd i julen kommer ofte til udtryk gennem venlighed og gavmildhed. Uanset om det er at donere til velgørenhedsorganisationer, arbejde frivilligt på herberger eller bare række ud til dem, der har brug for det, er disse handlinger udtryk for håbets ånd. De minder os om, at selv den mindste handling af venlighed kan have en transformerende indvirkning på andres liv, indgyde håb og sprede glæde.

Julen kan være en udfordrende tid for mange mennesker, der har oplevet tab, modgang eller ensomhed. Men i denne tid kan håbet tjene som en helende balsam for sårede hjerter. Det giver trøst og minder os om, at vi ikke er alene i vores kamp, og at der altid er et glimt af håb selv i de mørkeste øjeblikke. Julen giver mulighed for at komme i kontakt med sine kære, styrke båndene og finde trøst i fælles oplevelser.

Glædelig jul

Håb er julens kerneessens. Det giver næring til vores humør, inspirerer til venlige handlinger og opmuntrer os til at tro på en bedre fremtid. Det er den drivkraft, der giver os mulighed for at drømme stort og arbejde for at nå vores mål. Når vi fejrer denne smukke årstid, så lad os omfavne håbets kraft og bære det i vores hjerter hele året. Husk, at håb er den gave, vi kan blive ved med at give, længe efter at højtiden er forbi.

Glædelig jul!

Henrik

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin