BagværkMadOpskrifter

Marcipansmåkager

Disse sprøde marcipansmåkager er enkle at lave, og så smager de dejligt. Opskriften minder lidt om en mørdej, som så efterfølgende rulles tyndt ud inden den kan udstikkes i diverse figurer. En nem opskrift som også de små kan være med til.

Dejen er æltet med håndkraft, men du kan også komme det hele i en køkkenmaskine og blende ingredienserne, som når du laver en mørdej, for så at samle det til en ensartet dej.

Marcipansmåkagerne kan også pyntes med glasur, hvis man vil. Det gør dem lidt mere festlige at se på.

Marcipansmåkager

Ret Bagværk
Køkken Dansk, Nordisk, Tysk
Keyword Bagværk, Julesmåkager, Småkager
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Hviletid køleskab 1 time
Samlet tid 2 timer
Antal 80 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 250 g mel
  • 150 g smør (koldt)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk citronskal (reven)

Sådan gør du

  • Ælt marcipanen til den er blød og riv den derefter på rivejernets grove side. Ælt marcipanen sammen med mel, smør, sukker og citronskal til en jævn dej. Det kræver lidt tålmodighed. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 170 °C. Kom bagepapir på et par bageplader.
  • Ælt dejen kort og rul den ud på en let meldrysset bordflade til en tykkelse på 3 mm. Udstik småkagerne, læg dem på pladerne og bag dem på ovnens midterste rille i ca 12 minutter.
  • Tag marcipansmåkagerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin