Annonce
BagværkGastronomiMad

Morgenmuffins

Mine morgenmuffins er et resultat af, at jeg endnu engang ikke har fået taget mig sammen til at give mig i kast med lidt brødbagen med surdej. De sidste mange gange, hvor der er blevet bagt morgenbrød, har jeg sagt, at nu skal det være……  Og alligevel blev det næste gang til endnu en hurtig løsning med enten boller eller franskbrød.  

Hvorfor så muffins til morgenmad. Jo mange af de ting som vi spiser til morgenmad – eksempelvis i mysli – vil også gøre sig godt i en muffins. En morgenmuffin som er fyldt med grøntsager, frugt, nødder og kokos lyder næsten lidt sundhedsfanatisk, men tilsættelse af en god portion rørsukker får hurtigt placeret denne muffin i kategorien med de typiske morgenmadsprodukter. Men kanel, rørsukker og lidt fuldkornsmel er med til at gøre disse muffins ganske uimodståelige.

Morgenmuffins

Ret Bagværk, Julekage, Mellemmad, Morgenmad
Køkken Amerikansk
Keyword Bagværk, Børnevenligt, Morgenmad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 12 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 85 g fuldkornsmel
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk groft salt
  • 180 ml mælk
  • 140 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g gulerod (revet)
  • 70 g æbel (revet)
  • 50 g kokosmel (grov)
  • 90 g Valnødder (finhakket)
  • 100 g rosiner
  • 120 ml kokosolie (smeltet)

Sådan gør du

  1. Opvarm ovnen til 180 grader. Sæt dine papirsmuffinsforme i en fast muffinform.

  2. I en skål blandes hvedemel, fuldkornsmel, kanel, bagepulver, natron og salt. I en anden skål piskes mælk, rørsukker og æg sammen indtil dejen er glat. Rør derefter gulerod, æble, kokosmel, 60 gram valnødder og 75 gram rosiner i den våde blanding. Til sidst røres den smeltede kokosolie i dejen.

  3. Med en bageske vendes de de tørre ingredienser i de våde ingredienser, indtil de er integreret med hinanden. Vend ikke dejen mere end højest nødvendigt. Fordel dejen i muffinsformene. Drys de resterende valnødder og rosiner jævnt over toppen af muffins.

  4. Bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er godt bagt, og der ikke hænger dej ved når, der stikkes en bagepind ind i midten af dem. Lad muffinsformen køle i 5 minutter på en bagerist inden muffinsene fjernes fra formen. Lad dem derefter afkøle helt på bageristen. Når de er afkølet kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin