Annonce
BagværkGastronomiMadMit italienske køkkenPane, torte, biscotti

Nutellacrumble

Vidste du at det i dag – den 5. februar – er World Nutella® Day? World Nutella® Day blev oprindeligt startet af en amerikansk blogger Sara Rosso tilbage i 2007. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at hun er vild med Nutella. Sara Rosso mente, at Nutella fortjente en verdensomspændende festdag og den tanke var hun ikke alene om.

World Nutella® Day blev fra starten fejret ved at fans af Nutella delte billeder, ideer, inspiration og opskrifter på de sociale medier. Som årene gik blev World Nutella® Day til et globalt fænomen, som stadigvæk lever i bedste velgående.

Tilbage i 2015 overførte Sara Rosso ”ejerskabet” af World Nutella® Day til Ferrero, som producerer Nutella. Hensigten var at sikre at dagen også i årene fremover ville være sikret forankret og stadigvæk være en begivenhed, der fejres.

Jeg er ikke sikker på at jeg selv hører til i kategorien af hardcore fans af Nutella. Jeg kunne aldrig få mig selv til hverken at smøre eller spise en mad med Nutella. Men jeg indrømmer, at jeg med årene er begyndt at bruge Nutella som ingrediens i kager, is mv. Der kan jeg godt spise det.

Som en rigtig Piemontefreak kan jeg ikke undgå at bemærke, hvor stor en betydning Ferrero har får området. Det er en stor arbejdsplads, som brødføder rigtig rigtig mange familier. Mit bidrag til World Nutella® Day er denne Nutellacrumble, som er en kage, der er vanskelig at modstå.

Vil du udfordre dig selv med en Nutellacrumble – så prøv eventuelt at lave din egen version af Nutella.

Nutellacrumble

Ret Bagværk, Eftermiddagskaffe, Julekage, Nutella
Køkken Italiensk
Keyword Bagværk, Chokoladekage, Nutella
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 10 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 10 g Vaniljesukker
  • 500 g Nutella

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne med undtagelsen af Nutella og ælt det sammen med hænderne indtil du får en smuldredej.
  • Tag 2/3 dele af smuldredejen og kom den op i smurt tærteform med en diameter på 24 cm. Fordel smuldredejen jævnt over tærteformens bund. Sørg for at presse lidt af smuldredejen op langs kanten af tærteformen, så der dannes en lille kant rundt langs kanten på tærteformen.
  • Smelt Nutella over vandbad i et par minutter (eller 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen), så den lettere kan smøres ud. Fordel Nutella jævnt inden for kanten af tærtebunden.
  • Tag den sidste 1/3 del af smuldredejen og fordel det jævnt over nutellaen som et låg.
  • Bag Nutellacrumblen ved 180 grader i 30 minutter. Når kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og køles ned inden den tages ud af formen.
  • Pynt den eventuelt med en let drys flormelis på toppen inden servering.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin