Annonce
BagværkGastronomiMad

Peanutbutter Cookies

Peanutbutter cookies er vel ikke en typisk julesmåskage, men den kom alligevel med på dagens bageprogram. Af grunde jeg har længst har glemt – vist noget med lidt isproduktion – har jeg haft en spand med peanutbutter stående. Længe har tanken så været at prøve at  bage nogle peanutbutter cookies istedet.

Opskriften her er både hurtig og enkel at lave og vigtigst af alt så smager disse peanutbutter cookies fremragende. Specielt julet er de ikke, men vil være et sikkert hit for alle med hang til peanutbutter.

Peanutbutter Cookies

Ret Bagværk, Julesmåkager, Småkager
Køkken Dansk, Europæisk, USA
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 25 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 120 g peanutbutter / jordnøddesmør
  • 240 g rørsukker
  • 1 æg
  • 3 dråber vaniljearoma
  • 80 g mel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 nips salt
  • 120 g havregryn

Sådan gør du

  1. Pisk smør ogpeanutbutter sammen med en røremaskine indtil massen bliver cremet. Tilsætderefter rørsukker mens du pisker videre. Når det er blandet godt sammen piskes æg og vaniljearoma i.

  2. Mel, natron, bagepulver og salt røres sammen og sies derefter i skålen med smør, peanutbutter og sukker. Havregryn tilsættes og det hele blandes sammen.

  3. Form dejen til 25 lige store kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Giv hver kugle et lille tryk med en gaffel. Er dejen fedtet at arbejde med så kom eventuelt lidt vand på fingrene inden du triller kuglerne.

  4. Bages i en forvarmet ovn ved 18o grader i cirka 12 minutter indtil de begynder at blive gyldne i kanten. Når småkagerne er taget ud af ovnen så lad dem stå et par minutter på bagepladen inden de flyttes over på bageristen for at køle helt af.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin