Annonce
GastronomiMad

Tefal ActiFry: Min nye køkkenassistent

Det plejer ellers at være mig, som er den der finder alle mulige underlige nye køkkenmaskiner og andet tingeltangel til køkkenet. Alligevel var jeg noget skeptisk, da husets frue kom slæbende hjem med en Tefal ActiFry. Hvad skulle vi med sådan et monstrum var min første tanke.

Indrømmet! I dag er jeg helt vild med vores Tefal ActiFry. Alle mine første tanker om en forvokset pomfrits og chips maskine er gjort til skamme. Nå ja, at Tefal ActiFry så også er god til at lave fedtfattige pomfritter med er så en helt anden sag. I modsætning til frituregryden, hvor du hælder pomfritterne ned i den varme olie er det omvendt med Tefal ActiFry, hvor du kun lige skal tilsætte en stor spiseske olie.  Resultatet er pomfritter som er sprøde på ydersiden, men bløde indvendigt.

Tefal ActiFry er meget robust og godt lavet. Alle delene (kurven, røreske og måleske) tåler en tur i opvaskemaskinen. Hvis jeg endelig skal klage lidt, så er der en tendens til at madrester sætter sig under røreskeen. Det er dog ikke værre end at en skuresvamp kan klare den udfordring.

Tefal ActiFry fungerer ved at den blæser varm luft over maden fremfor at koge den. Den varme luft giver maden en sprødhed på ydersiden og med en blødhed indeni. Røreskeen sørger for at maden bliver vendt langsomt og nænsomt, så alt bliver tilberedt ordentligt.

Jeg har naturligvis prøvet at lavet pomfritter med Tefal ActiFry. Det er muligt at tilberede frosne pomfritter, men det bedste resultat opnår du ved at bruge friske kartofler. Skræl kartoflerne og lad dem stå lidt i vandet inden du skærer dem ud i skiver (et pommes frites jern giver en ensartet størrelse). Tør kartoflerne med et stykke køkkenrulle inden du kommer dem op i Tefal ActiFry.

Selv har jeg med stor fornøjelse tilberedt kylling, fisk, småkød, grøntsager mv.. Alt sammen lidt på fingerfornemmelse ud fra tidstabellen i den medfølgende kogebog. Udover den medfølgende kogebog er der massevis af inspiration at hente på Tefals egen hjemmeside.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin