Bagværk

Belgiske vafler – Tilfredsstil din søde tand med min nemme opskrift

Vafler spiser man hele året rundt, men i Sverige er de særligt populære den 25. marts, hvor de fejrer (”våffeldagen”). Som så mange andre gange har dagen også religiøse rødder – om end det nok er mest ordleg, der med tiden har gjort dagen til en vaffeldag. Det var den 25. marts at ærkeenglen Gabriel viste sig for Maria og fortalte, at hun skulle føde guds søn. Dagen kaldes på dansk for Maria Bebudelsesdag hvor dagen på svensk hedder ”Vårfrudagen” – et navn der udtalemæssigt ligger meget tæt på ”våffeldagen”.

Svenske vafler er fladere end de mere kendte belgiske vafler og laves normalt med et vaffeljern, som gør vaflerne hjerteformede. Dette til trods blev dagen her markeret med belgiske vafler.

Belgiske vafler menes at have sin oprindelse i Bruxelles i Belgien, hvor de blev introduceret på verdensudstillingen i Bruxelles i 1958 og derefter hurtigt blev populære i USA.

Opskriften på belgiske vafler ligner opskriften på traditionelle vafler, men er normalt lavet med almindeligt gær, hvilket giver dem en lettere og mere luftig konsistens. Her har jeg dog selv brugt bagepulver i opskriften. Mest fordi det var impulsiv bagning og opskrifter med almindelig gær, kræver lidt længere hævetid. Belgiske vafler er typisk større og har dybere lommer, som er perfekte til at fylde med sirup, flødeskum eller frugt.

Belgiske vafler er nu en populær morgenmadsmad over hele verden, og fås nu på mange restauranter og caféer. De serveres ofte med en række forskellige toppings, herunder frisk frugt, chokoladechips og flødeskum.

Hvis du får Lavet flere vafler end der spises kan du opbevare dem i en plastikpose i køleskabet i op til 3 dage før de bliver for tørre og kedelige.

Vaflerne kan nemt varmes op igen og blive lige så sprøde som nybagte vafler. Giv dem 3-5 minutter ved 175 grader i enten ovnen eller i en airfryer.

Du kan også fryse vaflerne ned. Lad dem køle helt af, stabl et par stykker af dem oven på hinanden og pak dem stramt ind i alufolie. Læg alle dine vaffelpakker i en frysepose, pres så meget luft som muligt ud, og frys dem ned i op til en måned.

Det er ikke nødvendigt at tø dem op, før de genopvarmes. Du skal blot sætte dem i brødristeren eller brødristerovnen, indtil de er varme.

Belgiske vafler – Tilfredsstil din søde tand med min nemme opskrift

Ret Bagværk
Køkken Belgien
Keyword Bagværk, Belgiske Vafler, Dessert, Noget til kaffen, Vafler
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 6 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 280 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 æg
  • 150 g smør (smeltet)
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  • Forvarm dit vaffeljern, spray det med non stick-spray.
  • I en stor skål blandes mel, bagepulver, sukker, salt og kanel sammen.
  • Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
  • Pisk æggehviderne med en håndmikser, indtil de danner stive toppe. Stil dem til side.
  • Bland æggeblommer, smeltet smør, mælk og vaniljeekstrakt sammen i en separat skål.
  • Tilsæt æggeblommeblandingen til de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen.
  • Fold forsigtigt æggehviderne i.
  • Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern, til de er sprøde.
  • Servér straks med flødeskum, sirup, flormelis, is eller hvad du selv har lyst til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin